Historie

L-Jay har vært en profesjonell instruktør siden 1992. Hun gikk i læring som spesialinstruktør ved Arthur Murray International Dance Studios i Brisbane i Australia. Etter dette åpnet hun sitt eget studio, Rhythm Ballroom i Logan City. Hun jobbet med en rekke organisasjoner, kommuner, festivaler, skoler og ungomsgrupper som en pådriver for aktivitet, helse og velvære gjennom dans.  L-Jay har også undervist i dans som del av kroppsøving for flere skoler i Logan City.

Senere arbeidet L-Jay på Studio One School of Dancing i Brisbane som en heltids instruktør. Hun holdt oppvisninger for næringslivet, organisasjoner, ball, festivaler og messer. Den friske og lette lærestilen hennes ble populær på dansearrangementer, og som utøver ble hun en favoritt i klubbmiljøet.

Mens hun studerte Movement and Performance ved Southbank Institute frilanset L-Jay som privatinstruktør.  Hun flyttet til Melbourne for å fortsette dramastudiet og mottok en Bachelor of Dramatic Art fra Victoria College of the Arts ved University of Melbourne i 2001.  Mens hun bodde i Melbourne koreograferte hun flere teaterproduksjoner for både australske og internasjonale regissører.

I 2003 skrev, regisserte og koreograferte L-Jay teaterstykket Waltzing Matilda som gikk i tre uker ved Monash Black Box Theatre. Stykket ble også fremført ved Melbourne Writer’s Theatre.

L-Jay fortsatte med å studere film og TV og mottok en Diploma of Film and TV Production ved RMIT University i 2004, der hun eksperimenterte med dans og bevegelse på film.

I 2005 giftet L-Jay seg med en nordlending (Erlend) og flyttet til Norge.  Hun har undervist dans på Instituttsenteret ved Høgskolen i Oslo, ‘Moomba Dance’ kurs i Harstad så vel som å lede dans for diverse fremføringer mens hun jobbet som scenemester ved Harstad Kulturhus.

I Tromsø er L-Jay fast instruktør for UiT danseklubb. Hun underviser en rekke kurs for Salsademika og tilbyr undervisning for privatpersoner, organisasjoner og arrangementer. L-Jay er også en av produsentene for latinfestivalen No Siesta, Fiesta samt en støttespiller for Tromsø Salsa Congress, Dansens Dag og andre dansearrangementer og -organisasjoner i Tromsø.

L-Jay er en sertifisert Zumba-instruktør og leder ZUMBA® Fitness-timer i Alta. Hun er en godkjent personlig trener og gruppetreningsinstruktør med sertifikat fra International Fitness Association (IFA), reg.nr. 237332. L-Jay har i tilegg et Level One Coaching Certificate fra Australian Institute of Sport.

L-Jay og Erlend har to nydelige barn.  Erlend studerer for tiden til en Bachelorgrad ved Universitetet i Tromsø og er en ivrig dansestuent med en særskilt tiltrekning til swingdanser. Han tar seg av Dans på rosers nettside med design og administrering. For tiden er han formann i UiT Danseklubb og støtter også andre ting Dans på roser er involvert i.

 
hjem / dans / om oss / undervisning / zumba® fitness